Formthotics system – individuální ortopedické stélky

Lidská noha je jedinečná svou funkcí i složitou stavbou. Odlišuje se od končetin ostatních živočichů včetně primátů. Poskytuje nám stabilní oporu pro vzpřímený pohyb na dvou končetinách. Má to však i svá úskalí. Nejen že nohy nesou celou váhu těla, ale v průběhu evoluce se nestihly přizpůsobit pohybu po tvrdém povrchu. Dnes se většinu času pohybujeme po asfaltu, betonu, domácích podlahách a někteří i po palubovkách sportovních hal. Výsledkem mohou být bolesti pat, Achillových šlach, chodidel celkově, ale i kolen, kyčlí, bederní či dokonce krční páteře.
Formthotics system pomáhá právě tyto problémy řešit. Pomocí individuálně upravené ortopedické stélky zlepší postavení nohou v kontaktu s podložkou. Tím se zlepší jejich funkce a v konečném důsledku se zlepší pohybové stereotypy což vede ke zmírnění obtíží.
Formthotics technologie – originální design a precizní výroba tvoří dohromady tento jedinečný produkt. Stélky se vyrábí ze speciální pěny, která je za poměrně nízkých teplot tvarovatelná a následně drží svůj tvar. Stélky jsou dobře omyvatelné a mají antimikrobiální vlastnosti. Jsou schopny absorbovat nárazy a díky uzavřené struktuře buněk jsou nesmáčivé (nevsakují pot). Poskytují podélnou, boční i příčnou oporu a stabilizují patu pomocí zvýšených okrajů. Stélky se vyrábí jedinečnou technologií 3D frézování z jednoho kusu pěny, čímž je zajištěna stejná hustota pěny v celé délce a konzistentní opora chodidla.
Stélky Formthotics jsou efektivní, spolehlivé, rychle se upravují a poměrně dlouho vydrží. Jsou využívány klinickými lékaři i fyzioterapeuty s dobrými výsledky.
Přijďte je vyzkoušet do našeho RHB Centra a zároveň si nechat vyšetřit nohy na Podoscopu se systémem PodoCam. Těším se na Vás!