Dux – relaxační obuv

Proč právě relaxační boty DUX?

Obuv využívají především zdravotníci v rehabilitačních zařízeních, ale je vhodná pro každého, kdo chce svým nohám věnovat maximální péči.

Hlavní předností relaxační obuvi DUX je materiál, ze kterého jsou boty vyrobeny. Jedná se o měkký a poddajný materiál Duflex.
Díky tomuto materiálu je obuv velmi lehká, omyvatelná a má antibakteriální vlastnosti. Právě pro tyto vlastnosti je chůze v botách DUX velmi šetrná k našim končetinám. Tlumí nárazy při chůzi, což je vhodná prevence před bolestmi kloubů, dolních končetin a zad.

Další vynikající vlastností obuvi Dux je stimulace receptorů na naší plosce, kterou má na svědomí promyšlená konstrukce spolu s již zmíněným materiálem Duflex. Při chůzi je tlak v chodidlech optimálně rozložen. Naše řídící centrum (mozek) má pak dobrý signál z nohou a my máme dobrý pocit a správný pohyb, postoj i rovnováhu. Chůze v obuvi DUX zmenšuje únavu nohou, eliminuje otlaky, omezuje tvorbu zrohovatělé kůže a zamezuje otokům dolních končetin.
Zdravotní obuv DUX se osvědčila především při bolestivém přednoží, výskytu patní ostruhy, vbočeném palci (hallux valgus) nebo bolesti Achillovy šlachy. Její pozitivní vliv se přenáší také na oblast kolen, kyčlí a páteře.

Díky pocitu mírné nestability nutí boty DUX tělo k vyrovnávání vzpřímeného postoje a k opakovaným korekcím pomocí jednotlivých svalů. Stoj a chůze v botách DUX tak může při pravidelném nošení zmírnit bolesti zad.

V testu německého časopisu ÖKO -TEST (07/2008) bylo konstatováno, že materiál DUFLEX je výjimečný především tím, že z něho nedochází k uvolňování karcinogenních látek, které by mohly pronikat do těla přes ponožky na nohách. V tomto testu vyhověli boty DUX jako jediné.

Výhody zdravotní obuvi DUX:

Kvalitní nezávadný materiál Duflex (vítěz testu Öko-test 07/2008)
Prostorná špička – zajistí dostatek prostoru pro prsty
Léčivý účinek na nohu a následně na celý náš pohybový systém
Jednoduchá údržba a antibakteriální vlastnosti
Neuvěřitelně lehké a měkké

Důležité je určení velikosti relaxační obuvi DUX!

Správná velikost je kromě délky chodidla ovlivněna také výškou nohy v nártu (vysoký nárt nedovolí hluboké zasunutí nohy do boty – nutno zvolit větší velikost).
V případě hraničící velikosti je lepší zvolit větší velikost, abyste se v botách cítili pohodlně.
Se výběrem vhodné velikosti Vám rádi v našem RHB Centru poradíme.
Stejně tak Vám rádi představíme kompletní sortiment obuvi DUX.

Upozornění: Obuv nenechte ležet celodenně na přímém slunci (balkon terasa atd.)